Evde Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

Evde Diş Bakımı Nasıl Yapılır?

EVDE AĞIZ ve DİŞ BAKIMI NASIL YAPILIR?

Evde ağız ve diş bakımı sanılanın aksine kolay, uzun süreler almayan ve rutine oturtulduğu takdirde kısa zamanda alışkanlık haline gelen üç aşamadan oluşur.

İlk şartımız; bu üç aşamalı ağız ve diş bakımının her sabah ve akşam uygulanması gerektiği yönündedir. İstisnai durumlarda bu vakitler arttırılabilir.

Bazı hastalarımızda sabah saatlerindeki ağız ve diş bakımının kahvaltıdan önce yapılması gibi yanlış bir uygulama olduğunu görmekteyiz. Hastalarımızdan ricamız ağız ve diş bakımlarını sabahları kahvaltıdan sonra, akşamları ise yatmadan önce yapmaları yönündedir.

AĞIZ ve DİŞ BAKIMINDA ÜÇ AŞAMA

Bu aşamaları kısaca üç madde halinde sıralamak mümkündür:

1)    Doğru Fırça, Doğru Teknik ve Yeterli Sürede Fırçalama:

Dişler her gün, sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce olmak üzere en az iki kere ve en az üç dakika fırçalanmalıdır. Doğru fırça seçimi her birey için değişkenlik gösterdiğinden bu konuda uzman bir hekimden yardım alınmalıdır. Aynı şekilde doğru teknikle fırçalamanın nasıl olacağı da uzman bir hekim ile görüşülerek görsel tekniklerle ayrıntılı bir şekilde öğrenilmelidir. Dişleri her fırçalama sonrasında dil yüzeyi de uygun aparatlarla muhakkak temizlenmelidir. Hekiminiz tarafından bazı durumlarda dişlerinizi gün içinde fırçalama sayısı ve süresinin arttırılması uygun görülebilir.

2)    Diş İpi Kullanımı:

Diş ipi kullanımı çok yaygın olmayan ancak ağız ve diş bakımında olmazsa olmaz bir üründür. Çünkü diş fırçası tek başına dişlerin yaklaşık %63’ ünü temizleyebilmektedir. En az diş fırçalama kadar önemli olan diş ipi kullanımını, doğru tekniğini hekiminizden öğrenerek günde en az bir kere muhakkak uygulamanızı önermekteyiz.

3)    Ağız Gargarası Kullanımı:

Diş fırçalama ve diş ipi kullanımı sonrasında sabah ve akşam olmak üzere gargara kullanımını önermekteyiz. Çünkü günümüzde çok kolay ulaşılan ağız ve diş bakım ürünlerinden olan ağız gargaraları doğru kullanıldığında çok yararlı olmaktadır. Fakat yanlış kullanımlarda ya da gereğinden fazla miktarda ve sürede kullanıldığında istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

Öncelikle ağız gargaraları diş hekiminizin önerisiyle uygulanmalıdır. Bazı gargara türlerinin daimi olarak kullanımı beklenmeyen kalıcı ve kötü sonuçlar yaratabilir. Diş hekiminizin tavsiyesi sonucunda sabah ve akşam bir kapak gargara, 30 saniye boyunca ağız içinde çalkalanmalı yani gargara yapılmalıdır. Ardından yutulmadan tüEvde Diş Bakımı Nasıl Yapılır?kürülmeli ve yarım saat boyunca su dahil hiçbir içecek ve yiyecek tüketilmemelidir.

Son olarak; düzenli ağız ve diş bakımı hekiminizin uyguladığı her tedavinin ilk günkü gibi kalması ve kullanım süresinin kısalmaması için şarttır.

Aynı Gün Ağrısız ve Acısız Tedavi İleri Teknoloji Uygulamalar

WhatsApp Hemen Ara